van woord naar beeld

Veel informatie is met behulp van beeld sneller en duidelijker over te brengen dan met woorden.

Vaak moet dan wel eerst een vertaalslag worden gemaakt van woord naar beeld.

Alles in Beeld vertaalt tekst naar beeld met behulp van infographics. Een infographic kan een krachtig hulpmiddel zijn om op een heldere en duidelijke manier inzicht te geven in een onderwerp.

En inzicht overtuigt.

Alles in beeld verzorgt in de eerste plaats infographics maar om het aanbod in beeld zo breed mogelijk te houden hebben we een nauw samenwerkingsverband met diverse fotografen en illustratoren. Hier zijn we erg trots op, want het zijn stuk voor stuk vakmensen die hun sporen verdiend hebben. Op deze manier vormt Alles in Beeld het startpunt voor het omzetten van uw boodschap van woord naar beeld.

infographics

 

Machtelt de Vries

In de zomer van 2007 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer met Alles in Beeld.

Voor 2007 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen en al snel in vaste dienst aan de slag gegaan als redacteur infographics bij de Leeuwarder Courant, de Drentse Courant/Groninger Dagblad en het Utrechts Nieuwsblad. Ik ben eerstegraads lesbevoegd.

Ik heb een korte cursus journalistiek gevolgd, gecoördineerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

So far so good!

Opdrachtgevers o.a.: Provincie en Gemeente Groningen, RIVM/Groningen Bereikbaar/Aanpak Ring Zuid, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, Tilburg University, RIGO Research en Advies, Vrij Nederland, Algemeen Dagblad, Jeugdjournaal Magazine, ANP, Leeuwarder Courant, KEMA, Agmi Group, Gasunie, Gasterra.

foto

 

Corné Sparidaens

Corné heeft in Den Haag de kunstacademie richting fotografie gevolgd en is direct daarna de persfotografie ingedoken. Deze olijke Brabander heeft een indrukwekkende rij aan opdrachtgevers en een dito prijzenkast waarin bijvoorbeeld een aantal prijzen staan die hij gewonnen heeft bij de Zilveren Camera.

Opdrachtgevers o.a.: Dagblad van het Noorden, Algemeen Dagblad, het Financieele dagblad, Fotopersbureau Hollandse Hoogte, Buitenleven, Toeractief, Fietsersbond, Economic Board Groningen, Vluchtelingenwerk en zo nu en dan een mooie publicatie in De Volkskrant.

animatie

 

Christa Moesker / Animeer.nl

Voor het maken van uitleganimaties / explanimations (korte, getekende animaties die informeren) werkt Machtelt samen met animator Christa Moesker, waarbij Machtelt het tekenwerk doet en Christa er een goed lopende animatie van maakt met behulp van de professionele voice-over van Paul Lamens. Christa heeft prachtige animaties op haar naam staan. Neem hiervoor een sneak preview via haar YouTube-kanaal.

Met haar animatie ‘Sientje’ won Christa een Gouden Kalf in de categorie beste korte film.

illustratie

 

VOIC

Machtelt zat jarenlang in het bestuur en kent daardoor zo’n beetje iedereen bij de VOIC: de Verenigde Oostindische Inkt Compagnie. De VOIC is een bloeiende vereniging van noordelijke beroepsillustratoren. Iedere stijl is wel vertegenwoordigd binnen deze club. U kunt rechtstreeks via de website met deze illustratoren contact opnemen maar ook via Alles in beeld.