projecten

Alles in Beeld werkt niet alleen in opdracht. Een project, altijd opgezet met behulp van meerdere partijen, zorgt voor veel voldoening. En vooral voor veel werkplezier!

Expositie ‘Over Zee’

Met de boot naar een nieuw thuis

Alles in Beeld & Corné Sparidaens

Omdat het rond 2016 zo’n vijftig jaar geleden was dat de laatste boot met repatrianten van Indonesië naar Nederland voer, togen Corné en ik naar diverse Pasar Malams en kumpulans (=bijeenkomst) op zoek naar mooie oude dames en heren die destijds met de boot naar Nederland gekomen zijn. We hoorden hun, vaak ontroerende, verhalen aan en portretteerden ze in woord en beeld.

Het Indisch Herinneringscentrum toonde al vrij snel belangstelling voor de serie en kocht het geheel dat bestaat uit portretfoto’s, interviews, infographics en illustraties aan. In Museum Bronbeek in Arnhem was de expositie gedurende een half jaar in 2016 te zien.

Kinderboek en expositie ‘Het Huis van Kat en Muis’

Een zoekboek en speurtentoonstelling in één

VOIC & kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp

In 2016 raamden de VOIC (de Verenigde Oostindische Inkt Compagnie) en kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp het plan een kinderboek te maken, waarbij iedere pagina verzorgd zou worden door een andere illustrator. Dit resulteerde in het zoekboek ‘Het Huis van Kat en Muis’: een kat is in een huis met 24 verschillende ruimtes op zoek naar een muis. 24 illustratoren van de VOIC tekenden ieder een ruimte met daarin 5 muizen verstopt. Tjibbe verzon het verhaal en de tekst. De hoofdpersoon, Kat, is een vingerpoppetje dat kinderen met behulp van de bouwplaat voorin het boek zelf kunnen maken.

Alles in Beeld/Machtelt de Vries tekende de infographic waarin wordt uitgelegd hoe je Kat kunt maken.

Van de illustraties werd een speurtentoonstelling gemaakt die te zien was tijdens de kinderboekenweek in het GRID/Grafisch Museum te Groningen. De tentoonstelling reisde daarna door naar het Beatrix Kinderziekenhuis/UMCG en het Groninger Forum/Openbare Bibliotheek te Groningen.

Tezamen met vele vrijwilligers werden boek en tentoonstelling gerealiseerd!