projecten

Alles in Beeld werkt niet alleen in opdracht. Een project, altijd opgezet met meerdere partijen, zorgt voor veel voldoening. En vooral voor veel werkplezier!

Project ‘Wat kan ík doen?’

Serie infographics die laten zien wat je zelf kunt doen om mee te helpen aan verduurzaming

Een project van Alles in Beeld

De duurzaamheidsproblematiek is overweldigend. Plastic soup, insectensterfte, klimaatverandering… Al snel denk je dat je als individu geen invloed hebt op deze grote vraagstukken.

Het komt allemaal op je af als één grote brij. Een brij die alleen opgelost kan worden door iets groots dat de negatieve spiraal een zet de andere kant op geeft.

Toch zijn de grote milieuvraagstukken ontstaan uit een kettingreactie van individuele acties. En eigenlijk betekent dit dat je in je eentje wel degelijk verschil kunt maken. Ook al is het maar met één klein dingetje dat je doet of laat.

Dan moet je natuurlijk wel weten wat je kunt doen. En daar miste ik een heel simpel overzicht dat je per vraagstuk handvatten geeft.

Dus ik vroeg mij af: Wat kan ík doen?

In een serie infographics wil ik per issue heel praktisch antwoord op deze vraag geven. Het is bedoeld als handvat zonder belerend vingertje. Gewoon heel simpel per milieuvraagstuk naast elkaar gezet wat je kunt doen en laten om onderdeel van een oplossing te zijn.

Ook al kies je maar iets uit de do’s en don’ts, dan maak je al een idioot klein verschil.

En idioot kleine verschillen zijn enorm belangrijk. Daarmee beginnen grote dingen.

Deze site is in bewerking

De volgende projecten van Alles in Beeld (of waar Machtelt de Vries aan meewerkte) worden binnenkort nog toegevoegd:

 

• Project ‘Van Groninger Museum tot Groninger Forum’

Een project waarbij 25 jaar bouwgeschiedenis in de stad Groningen in kaart is gebracht, binnen de periode 1994-2019. Met als ankerpunten de spraakmakende gebouwen van het Groninger Museum en het Groninger Forum. Een combinatie van infographics, illustraties en fotografie.

 

• Boek en expositie ‘Over Zee’ in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Expositie in de bibliotheek van het museum en presentatie van het boek ‘Over Zee’ waarin opgetekende verhalen over de boottocht van Indonesië naar Nederland. Expositie en boek omvatten portretfoto’s, illustraties, infographics en korte interviews.

 

• Kinderboek en expositie ‘Nieuwe ouders voor Nilo’

Kinderboek en expositie. Een samenwerking tussen kinderboekenschrijver René Hoogschagen en de toenmalige VOIC (vereniging van professionele illustratoren in Noord-Nederland). 

 

• Expositie ‘Over Zee’ in Museum Bronbeek Arnhem

De expositie omvatte een serie fotoportretten met korte interviews, illustraties en infographics. Onderwerp was de boottocht van Indonesië naar Nederland die in de jaren ’40, ’50 en ’60 door repatrianten gemaakt werd.

 

• Het huis van kat en muis

Kinderboek en expositie. Een samenwerking tussen kinderboekenschrijver (en meervoudig Griffelwinnaar) Tjibbe Veldkamp en de toenmalige VOIC (vereniging van professionele illustratoren in Noord-Nederland).